Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618859709.1441810131072998046875', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

WOMEN RESPECT SESSION - Dee Heys!
WOMEN RESPECT SESSION

WOMEN RESPECT SESSION

DJ: MARIA

La Maria i en Roger carregats de ganes d’arribar a destí, impacients i nerviosos, es feien seus els seients de darrere del cotxe. Era l’hora d’enfilar el camí cap a la costa i això sempre es vestia amb la seva banda sonora. Pels altaveus de la safata sona en Juan Luís Guerra… que tant agradava a la mare. Però… tot va canviar quan va sonar el melós rocksteady The Tide High dels The Paragons. La cultura musical hi ha cops que neix i creix on un menys espera i els seients de darrere d’un cotxe, a còpia de cassettes, era bressol musical per excel·lència. Des d’aquells dies la música negra vesteix de dalt a baix a la nostra convidada la Maria Monseny. Com li agrada dir, la nota negra, la part vintage o la més sixtie del col·lectiu modernista i aborigen lleidatà Natros Sols. Sacsejadors culturals a ritme de bona música al Beat&Soul, tot amanit amb bons vermuts modernistes entre altres propostes.

Amb la primera pedra del seu gust musical col·locada. La nota negra cada cop caminava amb més fermesa pel pentagrama del black sound. La gran amistat amb l’Alfred la portava a descobrir el circuit de concerts i un bon grapat de gent que cultivava els mateixos gustos. La música jamaicana dels seixanta diu que és la mel, dins d’una música negra que reconeix que val per qualsevol estat d’ànim. Va créixer escoltant els clàssics però l’Ska, Rocksteady, Reggae, Northern Soul i Latin Soul conformen una teranyina sonora que la va atrapar. Ho va demostrar l’emoció i ganes en rebre del darrer regal inesperat del seu pare. Una entrada per viure l’experiència Gregory Potter. A la invitada li agrada acumular experiències i vivències. Diu que no col·lecciona res no li agrada acumular, diu que es tornaria boja! Quan li cau un disc a les mans, ja pensa amb la persona idònia per regalar-li. La Maria gasta una humanitat que és per aprendre d’ella, i els que la coneixeu millor segur que em doneu la raó. És dona de món i això no l’ha portat a guixar ciutats de la llista, més aviat a sumar amics allí on va aterrar. Barcelona, Rennes, Londres, Leipzig, Lieja i Torí són punts del planeta on la nostra convidada ha deixat i li han deixat petjada. Comenta que tot i la llengua i d’altres barreres, l’empatia de gustos musicals al bell mig de la pista de ball va esmicolar la vergonya i solitud a les grans urbs. Però hi ha una a la que es transportaria en somnis: el Kingston dels anys seixanta. Per viure en primera persona l’època del so jamaicà dels anys seixanta, el naixement de l’ska i l’eclosió dels fills rocksteady i reggae.

No s’ha inventat la màquina encara o sí! Però la veritat és que aquest viatge musical ens el regala amb la seva sessió. La que ha formulat conceptualment contra la objectualització de la dona. Excloent tots aquells temes que vexin al gènere. Una empresa complicada per l’excés de masclisme, en més d’un cas, però que se n’ha sortit amb escreix, per conscienciar i reivindicar que a la dona no s’ha de tractar-la com un ésser inferior. Una bona espolsada de testosterona excessiva i líriques abusives. Té ovaris que s’hagin de sentir dir que són el sexe dèbil… “El lloc d’una dona a la societat marca el seu nivell de civilització” Elizabeth Cady Staton.

Tracklist:

 1. The Cats – Swan Lake (1968)
 2. BB Seaton – Lean on me (1972)
 3. The Gaylads (el cantant és el BB Seaton) – If you don’t mind (1978)
 4. Hopeton Lewis – This music got soul (1967)
 5. Brenton Wood – Oougum Boogum (1967)
 6. Symarip – These boots are made for walking (1970)
 7. Nora Dean – Mama (1973)
 8. The Slickers – I want to take a chance (1966)
 9. The Rulers – Copasetic (1966)
 10. 
The Maytals – Never you change (1964)
 11. Archie Bell & The Drells – Here I go again (1972)
 12. Irma Thomas – Look Up (1983)
 13. The Valentines – Breakaway (1969)
 14. Hector Rivera – I want a chance for Romance (1967)
 15. Charles Sheffield – It’s your voodoo working (1961)
 16. La Lupe – Fever (1968)

Dee Heys! Maria by Dee Heys! on Mixcloud

Maria Dee Heys!
Maria Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari