Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618862463.9176759719848632812500', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

FOLK-FUNK-PSYCH-ROCK ORIENTAL - Dee Heys!
FOLK-FUNK-PSYCH-ROCK ORIENTAL

FOLK-FUNK-PSYCH-ROCK ORIENTAL

DJ: ANTONI GORGUES

El més fotut de la paraula cultura és que un mot tan maco i que significa tant, es desllueixi massa sovint amb el prefix “in”. A tall de diccionari, la cultura sempre és brot verd i futur arbre robust si és cultiva i conrea. De fet d’aquestes dues paraules trobem l’arrel i el significat pur en llatí. El maleït prefix sembla que s’està cruspint la cultura, en certes regions del món sigui per religió o política. L’únic passat que es mereix recordar és aquell del que podem aprendre alguna cosa. Allí on ara el conflicte i els fanatismes divideixen, segles enrere la música i la cultura unia. Rondava el Segle VIII quan Aràbia mesclava les seves tradicions musicals amb Síria, Mesopotàmia, Bizanci i Pèrsia. La sonoritat asiàtica des dels països àrabs fins als conglomerats d’illes de l’Índic i Pacífic trenca amb el reglatge musical d’occident, arriba el refinament i la complexitat de la melodia; caracteritzada per ornaments i matisos sotils.

Qui millor que l’Antoni Gorgues per delectar-nos amb un recull carregat de personalitat, assegurant la diferència i la radicalitat sonora. Una sessió musical que mescla a la perfecció els trets tradicionalistes d’Àsia i Occident. La relació entre la música i l’Antoni és molt estreta. Ell es troba al capdavant de la discogràfica Guerssen Records que va néixer a Lleida l’any 1996. Va començar a mitjans dels noranta editant maquetes de neo garage i neo psicodèlia, però l’evolució els ha portat a fer-se forts amb les reedicions d’antics treballs complicats de trobar, compresos entre 1965 i 1985; tot i que de nou aposten per nous camins signant amb tres grups japonesos. A més a més, Lleida ha d’estar molt agraïda a l’Antoni Gorgues, perquè manté a la ciutat cada mes de març un festival de referència, amb personalitat i caràcter, el festival Músiques Disperses. Catalogat sempre exquisidament per mitjans i experts nacionals, motiu d’orgull i força per continuar pedalant. El MUD sempre parteix del folk presentant una proposta que lliga amb la dimensió de la nostra ciutat. Un esdeveniment que amb el pas dels anys ha sumat la personalitat adquirida, gaudint de bona salut i seguint bevent del lema “open-minded neo-folk”. El darrer, el novè, va ser el més reeixit, per això ja estan treballant per complir amb igual o més èxit els deu anys.

Amb un gust musical construït per un mateix amb arrels del germà gran, l’Antoni, recorda gratament els primers “cassetes” que escoltava: Tequila, Supertramp, Boney M… Reconeix que va ser afortunat en créixer musicalment des de l’underground, influenciat per programes com Diario Pop de Ràdio 3. Diu que vist amb perspectiva va viure una època musicalment i socialment potent, amb la Movida i d’altres gèneres i subgèneres. Declarat amant del so oriental i la psicodèlia, Gorgues us presenta una selecció on la mescla tradicional entre Orient i Occident és total. Us anima a pujar a aquesta estora màgica, expressament teixida per a vosaltres i que amb la delicadesa més gran sortirà volant musicalment del Bòsfor. Agafant altura per gaudir de la cromàtica d’Iran i Afganistan. Fent una aturada per xopar-nos de l’espiritualitat i constant moviment a l’Índia i Indonèsia. Abaixant el vol amb el virtuosisme dels músics tailandesos. I aterrant amb seguretat i força a Corea del Sud amb una clara influència occidental.

Tracklist:

 1. Ahmad Wali & Hangama – Shab Labane Dagh Khesh (Iran/Afganistan, 197…)
 2. Neli – Ki Bood (Iran 197…)
 3. R.D. Burman – One Two Cha Cha Cha (Ìndia, 1978)
 4. Pu Yai Lee Santana – Rung ah puping (Tailàndia, 197…)
 5. Yommaban Talangkan – Sripai jaipra (Tailàndia, 197…)
 6. San Ul Lim – You Are Already Me (Corea del Sud, 1978)
 7. Sakir Öner Günhan – Deli Deli (Turquia, 1973)
 8. Kamuran Akkor – Dilo Dilo Yaylalar (Turquia, 1975)
 9. Baba Zula – Küçük Kurbaga (Turquia, 2014)
 10. 
Cem Karaca ve Apaslar – Gil Gamis (Turquia, 1969)
 11. Bunalim – Basak Saçlim (Turquia, 1971)
 12. AKA – Groovy (Indonèsia, 1971)

Dee Heys! Antoni Gorgues by Dee Heys! on Mixcloud

Antoni Gorgues Dee Heys!
Antoni Gorgues Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari