Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618856634.7401940822601318359375', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

CLASSIORAMA - Dee Heys!
CLASSIORAMA

CLASSIORAMA

DJ: JORDI SOLER

La flautista espanyola Magdalena Martínez ens va deixar una gran veritat: “La música és l’art més directe, entra per l’oïda i va directament al cor”. Però, defineix millor al nostre convidat la següent dita de Ludwig van Beethoven: “El geni es compon de dos per cent de talent i el noranta-vuit per cent de perseverant aplicació”. Us presentem un dels exponents de la música clàssica sorgit de casa nostra, el contrabaixista lleidatà Jordi Soler.

La cita del bo d’en Ludwig ens va com oli en un cresol, perquè s’ho ha treballat i molt. Les inquietuds d’un pare que no va poder estudiar música, van portar al Jordi i el seu germà Toni a estudiar-la des de ben menuts. Poc es pensava el petit Jordi que aquest hobby acabaria sent amb el que es guanyaria les garrofes. Després d’una escola privada, entra amb deu anys, al conservatori en el darrer moment. Un dels instruments que queda per elegir és el contrabaix i amb el pare decideixen optar per ell. Al petit Jordi això de passar l’arquet el va motivar! A més, tocar un instrument poc comú sempre li ha obert portes. Quan arriba a COU pren la decisió de dedicar-se fermament a la música i més concretament a l’instrument que sempre l’acompanya, l’estimat de cul ample, el contrabaix. Realitza un grau mitjà de l’instrument al conservatori, per després ser de la primera promoció a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Ho combina amb la formació orquestral a la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Un cop finalitzats els estudis superiors marxa a l’estranger a fer dos postgraus. El primer a la Guildhall School of Music & Drama (on es van formar Orlando Bloom, Daniel Craig, Ewan McGregor…) durant un any i mig. Que combina, en aquest cas, amb la formació orquestral a la JONDE (Joven Orquesta Nacional de España). I acaba un any i mig després, els seus estudis forans a Zurich a l’Hochschule Musik und Theater. Època on participa en el reeixit espectacle el Súper Barber de Sevilla de la mà de Tricicle i el Liceu.

No para durant molts anys i toca per arreu del món. Ha format part de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Realitza col·laboracions en les orquestres de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica del Vallès, Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Ciudad de Almería, Filarmónica de la Mancha, Bética… entre altres. Li toca emigrar a terres andaluses a la cerca d’una plaça com a professor als conservatoris de la Junta. Primer aterra Granada, passa per Almeria, Sevilla i Egido. Finalment fa tres anys i mig té plaça fixa a Jaén, on treballa i resideix. És professor al conservatori donant classes de llenguatge musical, música de cambra i contrabaix. A més, materialitza la publicació pedagògica compartida de dos treballs de contrabaix, com la revisió i publicació en edició moderna del “Capricho para contrabajo” del targarí Ramon Carnicer (1789-1855).

De la música contemporània es declara seguidor del Rock/Pop. Muse, Madness, Queen, Led Zeppelin, Doors, Jamiroquai, Beatles… són els seus grups de capçalera. La seva inquietud més moderna la cultiva amb dues formacions: Plagis un grup de versions; Celtipatía, tocant el baix durant un any a còpia de música celta. Però també petites incursions en el jazz i el flamenc. Que voleu que us contem més del Jordi Soler, que és un crac, ja ho veieu. Hem tingut la sort que una de les escapades per veure la família, no ha volgut perdre l’oportunitat de brindar-vos una curosa selecció de música clàssica. Un recorregut del segle XVII al XX. Orelles netes i cor a punt… només cal prémer aquest trianglet arrodonit. Perquè està mirant a la dreta i no amunt… perquè s’ha desmaiat de tant que li ha agradat la sessió!

Tracklist:

 1. K. Jenkins – Imagined Oceans: Mare crisium (1998)
 2. A. Borodin – Obertura del Prince Igor (1887)
 3. G. Holst – Els Planetes: Mart. El portador de guerra (1916)
 4. S. Prokófiev – Romeu i Julieta: Montescs i Capulets (1936)
 5. M. Mussorgsky – Nit a la muntanya pelada (1867)
 6. G.F.Haendel – Obertura de la música per als reials focs d’artifici (1749)
 7. A. Corelli – Concerto grosso VIII fet per la nit de Nadal: Alegre (1690)
 8. A. Dvořák – Simfonia nº9: IV. Alegre amb foc (1893)
 9. F. Mendelssohn – Obertura de les Hebrides (1830)
 10. 
B. Smetana – La meva Patria: El moldava (1874)
 11. M. de Falla – El Amor brujo: Dança ritual del foc (1915)
 12. J. Brahms – 3ª Simfonia: IV Alegre (1883)
 13. M. Nyman – El piano: here to here (1993)
 14. L. Bernstein – Obertura de Càndid (1956)
 15. A. Bruckner – Sinfonia 4 (Romàntica) IV. Finale (1888)

Dee Heys! Jordi Soler by Dee Heys! on Mixcloud

Jordi Soler Dee Heys!
Jordi Soler Dee Heys!

Comparteix:

1 Comment

 1. miguel
  miguel11-21-2015

  Muy interesante lo que comentas en el artculo, he descubierto el blog y estoy encontrando muchsimo contenido de calidad. Saludos y gracias!

Deixa un comentari