Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618854188.5849490165710449218750', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

COL·LECCIÓ DE JOIES INSTRUMENTALS DELS 60′ (PERÒ BALLABLES!!) - Dee Heys!
COL·LECCIÓ DE JOIES INSTRUMENTALS DELS 60′ (PERÒ BALLABLES!!)

COL·LECCIÓ DE JOIES INSTRUMENTALS DELS 60′ (PERÒ BALLABLES!!)

DJ: JAVIER DE CASTRO

Col·loquem la B de la capital catalana bocaterrosa. És allí on neix el nostre convidat en Javier de Castro. A lloms d’ella un vailet de deu anys espera impacient. És un dia especial, arriben els reis mags i pel que sembla porten quelcom rodó, de color xocolata i amb una sorpresa dins. Estem als setanta, no hi ha Kinder que valgui, ell no ho sap però l’esperaven dos vinils curosament embolicats. Deien abans que de pesseta en pesseta… doncs de vinil en vinil… de dos a 20.000, sense sumar els 5000 cds (tots els ha escoltat almenys un cop). “El puente sobre aguas turbulentas” de Simon & Garfunkel i el “Let it Be” del The Beatles, enlairaven aquest fervor fins a arribar als nostres dies. Tot canalitzant una passió, com és la música, amb la faceta laboral.

Javier de Castro és natural de Barcelona però amb el cor pràcticament alicatat a la lleidatana. Va aterrar a Lleida en plena eclosió Mod a la ciutat. Idònia empresa, en un nou escenari per seguir cultivant el seu background musical. Però, el primer dia li toca ballar amb la més lletja (molts cops la més guapa en molts altres aspectes, tot i que la guapura sempre és personal i relativa), ens trobem al bell mig de 1990. Un esperonat Javier es va presentar al despatx del director del Diari de Lleida i li va exposar que volia ser crític musical. Amb “puteria” el convida a tenir un espai després de mirar l’agenda del moment, hi havia un concert a cobrir al Cotton… el de Carlos Mata. Sí!! El de Cristal i la Dama de Rosa. Això sí que és perquè surti el Jan Laporta dient: Al loroooo!!! Podem comprovar que en va sortir viu. Amb l’excusa d’entrar als concerts gratis i gaudir de bona música, suma 25 anys com a periodista musical. El País, La Vanguardia, Efeme, Guitarra Total, Ruta 66… són algunes de les publicacions on podem trobar savis esquitxos del Javier. A casa nostra cinc anys al Diari de Lleida, disset a la Cadena SER i des del 2000 al Diari Segre. Editor de llibres per Pagès Editors i Milenio amb més de cent llibres sobre música i onze com a autor (The Beatles, Sixers, Elvis…). Inquiet de mena, va ser professor d’Història de la Música a la UdL, i també conferenciant arreu de les universitats més importants de l’estat espanyol. La seva coneguda fama d’enciclopèdia bípeda pel que fa a The Beatles, semblava que el podia condicionar a l’hora de jugar amb nosaltres. A Javier de Castro li van els reptes, volia confeccionar-vos una selecció diferent però amb matisos reconeixibles. Rollo britànic… ostres hi ha molt per triar… Per què no una rama que l’enamora, la música instrumental dels anys cinquanta i seixanta. Amb cent vinils damunt la taula tenia clar una acuclada d’ull a dos grans com els de Liverpool i els de la Wentworth Primary School de Dartford. Vint joies instrumentals perquè mogueu el cos. En Javier de Castro va sortir de la zona de confort per vosaltres. Atrevint-se amb molt gust i ganes, tal com ens va comentar, a viure i fer-vos viure una gran selecció i per ell una bona experiència.

Per acabar, ell us convida a l’exposició que acull la UdL en l’antològica 99% Francesc Fàbregas, en la que actua com a comissari. Espais entrellaçats amb fotografies: Nou univers musical català (Delegació de Cultura de Lleida), Apòstols del Rock (Museu de Lleida Diocesà i Comarcal), Boss-celona. Bruce Springsteen a Barcelona (Rectorat de la Universitat de Lleida), Canet Rock i el seu temps (Arxiu Històric de Lleida) i Paisatges sense pàtria (Biblioteca Pública de Lleida). Per fi la primera gran mostra a la capital de Ponent, sobre la prolífica trajectòria del fotoperiodista de Sant Just Desvern. La podreu veure fins al 15 de desembre.

Javier… I’m a Walrus, I’ve got a feeling in my life! Taste of honey yesterday… A hard day’s night… let it be let it be, because, she loves you! I saw her standing there if I fell girl! Because carry that weight i feel fine, twist & shout! Tomorrow never knows… while my guitar gently weeps… don’t let me down! Javier de Castro… ara sí… un autèntic plaer!

Tracklist:

 1. Quincy Jones & Orchestra – Soul Bossa Nova (1962)
 2. Eddie Vartan & Orchestra – Last Night (1962)
 3. The Beatles – Cry For a Shadow (1962)
 4. Henri Mancini & Orchestra – Baby Elephant Walk (1963)
 5. Mongo Santamaria & Orchestra – Watermelon Man (1963)
 6. The Rolling Stones – Stoned (1963)
 7. Johnny Hodges – Monkey Shack (1964)
 8. Jimmy Nicol & The Shubdubs – Husky (1964)
 9. Franck Pourcel & Orchestra – Yeh, Yeh (1965)
 10. Les Gottamou – Gribouille (1966)
 11. The Hills – Fun (1966)
 12. The Bob Crewe Generation- Music To Watch Girls By (1966)
 13. The Young Holt Trio – Wack, Wack (1967)
 14. Les Yper Sound – Psyche Rock (1967)
 15. Georgie Fame – Beware of the Dog (1968)
 16. Lalo Schifrin & Orchestra – Mission Impossible Theme (1968)
 17. Augusto Algueró & Orchestra – Ballet del árbitro malo (1969)
 18. The Ventures – Hawai Five-O (1969)
 19. Booker T & The MG’s – Mrs. Robinson (1969)
 20. Brian Wilson – Sloop John B (1967)

Dee Heys! Javier de Castro by Dee Heys! on Mixcloud

Javier de Castro Dee Heys
Javier de Castro Dee Heys

Comparteix:

Deixa un comentari