Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618857504.5442230701446533203125', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

LLEIDA RECORDS - Dee Heys!
LLEIDA RECORDS

LLEIDA RECORDS

DJ: TXAPES

Les escales arriben a la seva fi. Les darreres descàrregues a les cames, mirada avall de concentració, uns saltironets per entrar en calor, torsió de coll amb ànima de botxí i picada de mans per reactivar tot el sistema sanguini… Només queda mirar amunt a coll extens… You’ll Never Walk Alone. Fora sona Gerry & The Pacemackers. T’agradi o no el futbol, viure aquest moment quan a Anfield la música és el pulmó, la grada regala el temple, la lletra un himne i la llegenda un gravat a foc… No em digueu que no deixa en ridícul el preu de l’entrada, després de l’experiència. Música i esport s’uneixen per ser l’alè que inhalar quan aquells vells amics, cap i cos, entren en conflicte. Però units també desperten passions, com en el cap i cos del nostre convidat. Un dels grans col·leccionistes de vinils a la nostra ciutat, consumat melòman i cercador de perles a 33 o 45 rpm, en Carles Civis aka Txapes. Membre del col·lectiu skin Oi! Lleida i seguidor de pedra picada de la Unió Esportiva Lleida, actualment Lleida Esportiu.

Se sent viu, rebent grans dosis d’ska, reggae, soul, rocksteady… fins a arribar a la derivada del punk més lletós. Aquests són els pals que més domina en Txapes. Savi d’allò que el motiva, ens comenta que el seu interès per aquest gènere va néixer a la grada i més concretament al Gol Nord. Perquè del fred ciment d’un modern circ romà a la llauna, com és el Camp d’Esports, sorgeixen més inquietuds que aquelles que tenim al davant. Viure amb passió les passions, generant noves il·lusions. Aquestes van anar creixent a mesura que quedava menys lloc a les estanteries. En Carles suma la quantitat aproximada de deu mil vinils, una discografia envejable. La mateixa que en petita porció surt de casa per delectar als presents des de fa vuit anys. Els anys que porta el nostre invitat animant locals com la Boîte, Penta, Casa de la Bomba, Gresca, Hard-Rock La Mitjana, Stones… a Barcelona el Rude Club i a Tarragona el Groove. Però tornant al col·leccionisme, pagaria allò que no té per l’edició espanyola de Laurel Aitken del single “Skinhead Train”. I li preguntem quins es trauria de sobre, i diu que cap, per res del món es desfaria d’un disc d’ska, soul, punk… li han ofert però la resposta sempre ha estat negativa. Ens confessa que quan treballa s’ha de controlar, perquè gasta massa en or negre planxat. La darrera perla ha estat la troballa de la buscada còpia de punk Oi! dels setanta “Cock Sparrer”.

Com que la història acostuma a maltractar els fets en paper i pantalla, un entès en la matèria com en Carles Civis ens dóna llum. El punk neix a finals dels setanta a Anglaterra. A principis dels vuitanta, el boom del gènere agafa una branca més arrelada al grup urbà skin anomenada Oi!. Skin per un bon grapat de gent s’associa a quelcom dolent, però els orígens provenen d’una relació d’arrel musical i cultural. La crisi del petroli dels vuitanta porta a la propaganda electoralista del National Front a culpar als immigrants de tots els mals. Alguns d’ells beuen d’aquest dogma i taquen per sempre amb violència la resta de tribu urbana. Pel que fa a la música, nua i crua, ells volien el seu so i per això aquesta branca és més lenta i amb més amplitud de veus, que el punk més dur. A més els Oi! són els skin elegants, smart and clean, net i polit. Es podria dir els punks més curosos amb l’estètica.

En Txapes organitza i us convida a una cita al Cafè del Teatre el pròxim 16 de gener. Un referent del punk dels setanta aterrarà a la capital del Segrià amb la formació original. Únic concert a l’estat dels Infa Riot. A més aquest soci de pedra picada, optimista de sang blava, il·lerget de base, supporter incondicional d’un equip petit però valent, com deia aquell; No ens podia penjar d’una altra manera el telèfon… i estem d’acord! Visca el Lleida!! Txapes a tope! Pura energia! You’ll Never Walk Alone!

Tracklist:

 1. ​The Spencer Davis Group – Gimme Some Lovin’ (1966)
 2. ​Small Faces – Hey Girl (1966)
 3. ​The Equals – Baby, Come Back (1967)
 4. ​Jackie Wilson – Higher And Higher (1967)
 5. ​Brewton Wood – Gimme Little Sing (1967)
 6. Diana Ross & The Supremes- Reflections (1967)
 7. Lou Johnson – Magic Potion (1963)
 8. Los Canarios – Get On Your Knees (1968)
 9. Los Albas – Bugulu (1968)
 10. Las Cuatro Monedas – Lo Consigues (1970)
 11. Millie Small – My Boy Lollipop (1964)
 12. Symarip – Skinhead Moonstomp (1970)
 13. Harry J. All Stars – Liquidator (1969)
 14. The Pioneers – Give And Take (1972)
 15. Max Romeo – Wet Dream (1968)
 16. The Specials – Gangsters (1979)
 17. The Lambretas – Poison Ivy (1980)
 18. The Chords – Maybe Tomorrow (1980)
 19. The Crack – All Or Nothing (1983)
 20. Vanilla Muffins – Sugar Oi! Come On! (2000)
 21. Toti Galvo – Himne U.E. Lleida (1987)

Dee Heys ! Txapes by Dee Heys! on Mixcloud

Txapes Dee Heys!
Txapes Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari