Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618857393.2748711109161376953125', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

MASHUP EN VENA! - Dee Heys!
MASHUP EN VENA!

MASHUP EN VENA!

DJ: MONKA

Si anem a fer una “promenade” per un cementiri, però d’aquest d’alto copete, i ressuscitem a uns quants evolucionistes de pes, per endur-nos-els a veure al nostre convidat, tal com surten de la casa de tots, cauen de cul una altra vegada al clot. La pinça dins de l’evolució humana és cosa del passat, la força i la precisió han estat massa protagonistes. El menja closques que tenim a cada mà ha marcat part de la intel·ligència que la gran majoria diu que gasta. Doncs ens preguntem… On ens portarà el turntablism? L’art de moure les taules o els discs. Aquest terme pren protagonisme total en la sessió d’aquest divendres. I qui millor que en DJ Monka per fer-nos cinc cèntims o més aviat mil euros de què va el tema. Evolució sonora i pas endavant del dj., que transforma la controladora més que mai, en un instrument més. Agilitat i ritmes constants que de ben segur no us deixaran indiferents.

Però primer, ens endinsem a conèixer una mica més musicalment al Marc Moncasi aka DJ Monka. Natural de Mollerussa però instal·lat a Barcelona en Marc té el seu estudi preparat a la ciutat comtal. Una habitació on té tot allò que necessita per fer una de les coses que més li agrada, crear. Tenia sis anys quan li va caure a les mans un regal que ens ha caigut a molts, el teclat Casio mesura mini. Qui no l’ha “aporrejat” de mala manera de nen! Sense cap tipus de formació musical Monka, a còpia d’una bona oïda ha anat evolucionant fins a l’actualitat. La seva inquietud musical l’ha portat a defensar-se amb el piano, la guitarra i el cant. A més a més del ritme que ell porta dins, clau per traduir després els millors remixs davant dels plats. Rock, Hip-Hop, Drum’n’Bass i Dubstep són quatre dels pilars que els sostenen. També són els tipus de sons que li agrada escoltar. Tot i confessar que un bon reggae un dia tranquil entra d’allò més bé. No es tanca a cap estil, perquè també l’apassiona descobrir nous talents i musicalitats a plataformes com Soundcloud. Però tornem a aquell Marc més jovenet i concretament adolescent. Quan tenia quinze anys va heretar una taula del seu cosí, que malauradament perdia la vida. Ell el mantenia viu i viva mentrestant anava aprenent com sortir-se amb l’aparell. Un dels auges del dj.’s el va agafar amb disset, això el va conduir al Techno. Després d’un temps mesclant hard-techno va veure que no era el que més l’alimentava, no era la música que habitualment consumia. Era el 2013 quan descobria el turntablism, una forma nova per ell a l’hora de manipular els discs. Un pas endavant o variant dels dj’s, segons com es miri. En el turntablism s’apliquen tècniques, com l’scratch, de control sobre els discs de vinil. Manipulant temes i ritmes permetent una mescla més accentuada i sobretot crear o reformular. Durant els darrers dos anys en DJ Monka hi ha currat de valent per perfeccionar la seva tècnica i no s’amaga a l’hora de dir que encara li queda per aprendre. El turntablism exigeix una pràctica diària per no perdre l’agilitat, un entrenament gairebé diari, temps resumint comptes. Encara no s’ha llançat a punxar en sales, de fet està fent els primers passos entregant els seus mixos a sales de Lleida, Tarragona i Barcelona. Fins al moment, s’ho ha currat a fi de tirar endavant quelcom que oferir. I sobretot que aquests bons ritmes s’endinsin dins dels cossos d’aquells que volen moure’l de valent. El podeu seguir activament a les xarxes, on ja compta amb mil adeptes al facebook i gaudir dels vídeos que penja quan ha donat per finalitzada la confecció fins al darrer repunt d’una nova peça musical. Peces que en molts dels casos compleixen la superposició d’una pista vocal sobre una altra però instrumental, en una combinació de dos o més cançons pre-gravades. Mashup, que és com s’anomena el gènere, una apologia a l’atemporalitat portant al xoc a artistes, èpoques i estils que no van coincidir en el seu moment, però que remesclats sonen d’allò més bé. La poc més de mitja hora que teniu davall d’aquestes paraules remesclades, també, és una delícia visual i sonora. I sens dubte Marc és un plaer que ens “utilitzis” per presentar a “lo llarg” les teves creacions.

Així que senyor Darwin, deixis d’acaronar-se la barba i fer-se l’interessant, i expliqui’ns que ens diu tot això que li hem exposat. Per “miccionar” i no traure gota, veritat? Veu com la pinça està sobrevalorada! Que els dos dits estan demodé, només valen per aixecar la tassa quan prens el cafè i espavil a controlar el menovell que no es dispari! Doncs… Nosaltres ja estem estirats a la llitera amb la via oberta… així que endavant… Uoooo… Mashup en vena!!

Tracklist:

 1. ​Gorillaz + Prodigy + Linkin Park – Stand up in the end of 2000 (DJ Monka mashup) (2015)
 2. ​Lenny Kravitz – Fly Away (1998)
 3. ​Lynyrd Skynyrd + Grandmaster Flash – Sweet Home Everywhere (DJ Monka remix) (2010)
 4. ​The Correspondents + Disney – I Wanna Be Like You (1997)
 5. ​House of Pain – Jump Around (1992)
 6. Led Zeppelin ft. DJ Monka – Whole Lotta Love (1969)
 7. Prodigy + Pendulum – Voodoo People (1994)
 8. C+C Music Factory – Gonna Make You Sweat (Everybody Dance Now) (1990)
 9. Chinese Man (Tha Trickaz Remix) – I Got That Tune (2007)
 10. Metallica (Pendulum Remix) – Master of Puppets (1986)
 11. Ray Charles (Boombass Brothers Remix) – Hit The Road Jack (1960)
 12. Far East Movement – Round Round (2006)
 13. The Knack – My Sharona (1979)
 14. Red Hot Chili Peppers + Limp Bizkit + Rage Against The Machine (DJ Monka mashup) – Give a look away the radio! (2015)
 15. James Brown (Funky Remix) – I Got You (I feel good) / Sex Machine (1984)

Dee Heys! Dj Monka by Dee Heys! on Mixcloud

DJ Monka Dee Heys!
DJ Monka Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari