Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618861527.0786509513854980468750', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

EL COSTAT FOSC DEL TECHNO - Dee Heys!
EL COSTAT FOSC DEL TECHNO

EL COSTAT FOSC DEL TECHNO

DJ: JORDI NAVARRO

Luke soy tu padre… Techno soy tu padre, més aviat!! Perquè tot va quedar fet miques sideralment, però si ens haguessin deixat furgar dins del IPod especial edition Death Star que va enviar Sanyo (a la primera part de la segona era es va cruspir a Apple) a Palpatine i Darth Vader, segur que vessava del millor techno… dark techno! Ens traiem el vestit de bufó per parlar seriosament. Les nostres contrades gaudeixen d’un gran recorregut amb diversos exponents del gènere, algun d’ells ja ens han visitat, però aquest divendres tenim el plaer que aterri al portal web, un d’aquests que hi ha estat des dels inicis del techno, en Jordi Navarro. Un dels costats més foscos de l’electrònica es va tornar a fer amb els plats de Dee Heys! per brindar-vos més de quaranta-cinc minuts de so més profund, lineal i fosc.

L’estreta relació entre la música i el nostre convidat és un fet des de ben menut. L’adolescència obre les portes a moltes llibertats i una d’elles és iniciar el camí que un vol. La música forma part de la vida i en la del Jordi hi entra a fons a finals dels vuitanta i principis dels noranta. La diversitat musical mai li ha fet nosa, més aviat li agrada, però en aquella època el que més li tira és l’electro i l’electro-pop, sobretot a les nits del Brownie. Des d’un inici, no tanca la porta a cap estil musical i li agrada descobrir noves sonoritats. Però reconeix que es va enfosquint amb l’edat. L’entrada al segle XXI li regala el minimal més curós, branca electrònica a la qual s’aficiona. Sense oblidar que tot aquest camí el techno és referència. Un techno que evoluciona cap a la qualitat, deixant de banda estereotips de pista de ball. És allò que li agrada escoltar encara actualment, tot i haver penjat els plats fa uns anys. Per sort recuperem aquest dj. nostrat amb una selecció personal carregada d’Acid Techno, Dark Techno, Deep Techno i Industrial Techno. Ara lluny de les pistes de ball en Jordi dedica més el seu temps a la producció i l’experimentació amb els nous softwares. Diu que el techno s’ha refinat, ara pots trobar més fàcilment el teu propi so. Amb les eines tecnològiques pots amanir el procés molt més al gust d’un. Això permet que trobis a la xarxa sorpreses espectaculars, com totalment el contrari. Si no hagués materialitzat una selecció de techno l’hauria fet de l’electro-pop. Li preguntem pel seu disc ratllat i ens anomena un àlbum de 1993, el “Dark & Long” d’Underworld. Un disc que el va marcar per la seva originalitat, a l’hora de fixar nous camins, una manera diferent pel que fa a la música de ball i el techno. Temes que de ben segur vau gaudir a la gran majoria de locals de Lleida on ha punxat en Jordi, llarga llista que repassar. Resident el vam trobar al Tres i el Brownie. I juntament amb un dels nostres primers convidats, en Miki Salla, van actuar a Berlín. Dins d’un showcase muntat per AM+ els dos músics lleidatans, sota el nom de DFM van quallar més d’una hora i mitja de directe a terres germàniques.

Diuen que en les profunditats del mar encara queda molt per descobrir, sensacions que experimentar i sorpreses a trobar. Un exemple que el costat fosc no sempre es tortura cega, potser també lluminós plaer. Com la llum pròpia dins de l’obscuritat amb què ens encega el costat més fosc del techno d’en Jordi Navarro.

Tracklist:

 1. ​Mika Vainio – Radio (1993)
 2. Plastikman – bNOMU65LP (1998)
 3. ​Mike Parker – Modulation Caves B (2014)
 4. ​Mike Parker – Ice Fissure (2014)
 5. ​Abdulla Rashim & Axel Halqvist – Mark (2013)
 6. Developer – Hexmode (2012)
 7. Abdulla Rashim – Red Uprise (2014)
 8. Abdulla Rashim & Axel Halqvist – Skog (2013)
 9. Abdulla Rashim – Moral Blinds (2014)
 10. Rrose – Mirror (2015)
 11. Sleeparchive & Mike Parker – Repitch Rec B (2015)
 12. Mika Vainio – Maan Valossa (2006)

Dee Heys! Jordi Navarro by Dee Heys! on Mixcloud

jordinavarroblog1
jordinavarroblog2

Comparteix:

Deixa un comentari