Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618856401.5327470302581787109375', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

RANCHERO AND THE WILD RANCHERITOS ON STAGE - Dee Heys!
RANCHERO AND THE WILD RANCHERITOS ON STAGE

RANCHERO AND THE WILD RANCHERITOS ON STAGE

DJ: RANCHERO

Posa’m un altre whisky, Cody (sempre hi ha un Cody a les pel·lícules americanes, amic del protagonista o un gos) que tinc la gola seca… De cop i volta, sota l’encegament d’un Sol penetrant se senten uns passos ferms. La fusta xiscla a cada pas… Expectants, tots els feligresos de begudes que netegem l’ànima no poden evitar la torsió de coll i la fredor de l’expectativa. Els segons es vesteixen de minuts amb la mirada marcada a la porta que dóna accés al Saloon. Les dues ales de fusta amb una tímida dansa endavant i endarrere, només deixen una escletxa que pocs dubtes d’identitat resolt. Amb les mans a mig pit, un fort cop endega les portes d’anada i vinguda a un ritme frenètic, en un d’ells l’individu fa dos passos endavant. Ja el tenim dins… Sense vacil·lar mirada avall, índex al bell mig del tapa caps, pinça per agafar-lo… Qui hi ha davall del barret de pur color frisó… Un silenci incòmode envaeix el local… I a pit descobert i una rialla d’orella a orella, exclama: Posa’m una ranchera homeeeeeee!!! Amb tots vosaltres un dels dj’s més “dicharacheros” de les terres de Lleida i més enllà, Dj Ranchero aka Tomàs Llusera. Figura cabdal del far west lleidatà que us ha preparat més de quaranta minuts, carregats de funk, soul, pop, disco i rumba.

Tomàsssssss bona tarda… Espera que baixo la música que m’has enganxat escoltant Jimi Hendrix. Comencem bé doncs!! Ja ho veieu pel Ranchero a tota hora i cada dia de la setmana. El precedent musical a la família Llusera el trobem amb la figura del pare, també Tomàs, saxofonista i amant fervent de l’òpera. En Ranchero ens explica amb ànim de bon record, quan el seu pare posava a tot drap les àries al menjador de casa. La música clàssica li continua agradant però l’evolució amb el pas del temps el va portar al pop-rock. Encara que, com tot amant de la música no es tanca a cap gènere. Com més coneixes en Tomàs veus que és una enciclopèdia amb potes. D’aquelles persones que saben del que parlen, d’aquelles generacions abans d’internet i la Wikipedia. De fet li agrada molt que la gent jove el pregunti. Exposa que injustificadament pensava que a les noves generacions poc els interessa la cultura musical. Però a mesura que ha anat descobrint l’escena ha tingut el plaer de conèixer un bon grapat de bona gent amb la qual comparteix passió i saviesa musical. En Tomàs és un dels grans col·leccionistes de la ciutat amb més de dos mil vinils, mil singles, cinc-cents cd’s a més a més de cartutxos de vuit pistes (pregunta-li a algú del segle XXI que és això…), cassetes, discs de pedra i quatre gramòfons. Fa trenta-cinc anys que col·lecciona, des dels quinze. El primer vinil que va comprar va ser el Volver, Volver de Vicente Fernández; i els vinils que té més ratllats de tant d’escoltar-los és un de Sam and Dave de 1969, el primer que va entrar a casa, i el Rainbow Concert de l’Eric Clapton. Li agrada viatjar i ha tingut la sort de voltar, per això no perd l’oportunitat d’entrar a les botigues de discs d’allí on es troba. Els grans mercats musicals han patit la cerca insistent de Tomàs Lluserà i alguna perla s’ha emportat. Pel que fa el fet de punxar, tot i que a casa era una religió, fins fa dos anys no es va llançar al públic. Seria Òscar Mur del col·lectiu electrònic de Lleida AM+ el que l’animaria i li donaria l’alternativa. Des del 2014 el Bar Gilda és l’escenari de la punxada de Ranchero el dia de Nadal. Actualment, amb un dels nostres antics convidats, Fluid també d’AM+, han format un binomi musical anomenat The Bruts Brothers, i de cara al bon temps volen punxar conjuntament mesclant l’estil més dance de Ranchero i l’electrònic d’Enric Mir. Per Dee Heys! també va venir ben acompanyat, pels The Wild Rancheritos, el fill Tom i el nebot Luis. Tots tres enfundats dins d’un tret característic de les sessions de Ranchero, el barret de cowboy però de vaca. Ens comenta que l’idea li sorgeix en un concert de Georgie Dann a Fraga. Doncs el rei de les barbacoes regalava en entrar aquests barrets i en Tomàs se’l va ficar i ja no se l’ha tret. Doncs el detall de regalar un barret de vaca l’adaptat a les seves sessions. I perquè Ranchero… Doncs en Tomàs, de broma, s’autodefineix com el “torrocacollons” amb els que punxen. Com que coneix a molt personal de l’escena electrònica, sempre els venia amb el mateix acudit: posa’m una ranchera, home!! Però un dia un d’ells, amb afecte però ja amb hipertròfia de les parts nobles, va exclamar: Auves… Mecagon lo puto Ranchero! Definició perfecta pel dia que va decidir punxar i ficar-se un nom artístic.

Cody… som-hi noi! Posa un ronda per tothom, que això s’ha de celebrar! Ja tenim ací l’ànima de la festa, ha arribat en Tomàs Llusera. Amunt els gots companys i avall va que fa baixada! Tot oest té el seu Ranchero, les contrades lleidatanes no podien ser menys! Yiiiiiiiiiijaaaaaaaaaaa!!!

Tracklist:

 1. De Etta Little, Nelson Pigford & Coros – Gonna Fly Now (1976)
 2. Andre Gagnon – Wow (1975)
 3. ​Donna Summer – I Feel Love (1990)
 4. Pigbag – Papa’s Got a Brand New Pigbag (1982)
 5. ​Was Not Was – Papa Was a Rolling Stone (1990)
 6. Foxi – Party Boys (1980)
 7. Karen Young – Hot Shot (1978)
 8. Joe Bataan – Rap-o Clap-o (1979)
 9. Quincy Jones – Ai No Corrida (1981)
 10. Big Tony – Can’t Get Enough (1986)
 11. Rick James – Give It To Me Baby (1981)
 12. Gonzalez – Haven’t Stopped Dancing Yet (1979)
 13. Ike & Tina Turner – Proud Mary (1979)

Dee Heys! Ranchero by Dee Heys! on Mixcloud

Ranchero Dee Heys!
Ranchero Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari