Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618862420.0577490329742431640625', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

AL FINAL DEL TÚNEL - Dee Heys!
AL FINAL DEL TÚNEL

AL FINAL DEL TÚNEL

DJ: LACHICA DELSUING

Heu estat mai a l’estació Hip-Hop? Doncs des d’aquesta finestra de tres ve dobles us recomanem de nou, que hi feu una visiteta. Endinsats en ella, podrem palpar amb la punta dels dits els pilars d’una cultura urbana. Robusts fonaments com el Rap, el Turntablism, el Breaking i el Graffiti aguanten aquest fill i evolució de la música negra. Avui per primer cop, tenim una conductora al capdavant del comboi. Experiència i bon gust mesclats amb energia i vitalitat, són les referències idònies per portar-nos a destí, el gaudi. LaChica delSuing dona l’ordre de sortida… les rodes ja xisclen amb el bes del rail, durant el camí travessarem un llarg túnel, però ella ens conduirà amb seguretat al final d’ell, a la llum.

Sota l’àlter ego trobem a l’Ester Ortega Navarro, la hip-hopera lleidatana més autèntica! La que poc l’importen les pressions socials, quan el seu pensament i sentiment fa dies que van canviar de via. Directa, emotiva, riallera, inquieta… Es llança pedres sobre la seva teulada quan es diu, que no s’aguantaria a ella mateixa, però ja veieu que d’adjectius qualificatius en té de sobres. D’on prové aquest àlter ego si a ella no li agrada el swing? Doncs d’un documental de maniquins realitzat als anys setanta, on la protagonista s’anomenava de la mateixa manera. Tant li va agradar que el va adoptar per al seu nom artístic. Amb el canvi de la W per l’U sentia més la seva essència… i que cony! Com molt bé diu: ¡Yo tengo mucho suing!

Per LaChica DelSuing això de punxar és una afició. La música la porta ben endins, quan es fereix no li surt sang, li surten melodies de tot tipus! La passió per tot el que desprèn música li arriba per casa. Un pare amant del flamenc i el rock, i una mare devota dels cantautors. Però la gran influència va ser el seu germà, rocker i heavy d’arrel. Amb ell va descobrir la música negra. L’ampli gènere li va despertar la curiositat i Technotronic es va convertir en un dels seus grups de capçalera. Recorda amb una constant rialla les nits dels noranta al Systema quan sonava això que tant l’inquietava, la mescla del rap amb esquitxos d’electrònica i matisos de R&B. Durant l’època d’institut va aprofundir amb el New Soul i el Rythm & Blues. Però va ser un regal del seu cosí, el que li va fer dir: ¡UAU!. Parlem del “No Way Out” de Puff Daddy & The Family realitzat el 1997. S’enganxa totalment al rap i viu uns anys meravellosos al cantó de la gent de la cultura Hip-Hop a Lleida. Confessa que la música la porta molt endins, perquè la fa navegar en un mar d’emocions i sensacions. Aquelles formigues amb vestit de cançons, que recorren el formiguer que és el nostre cos. Sobretot, quan sonen depèn de quines cançons o aquella necessitat vital d’algun moment, per escoltar aquella melodia o lletra… que ens aixeca o ens manté la letargia. Amb la vitalitat que la caracteritza i sense cap tipus de pena, diu que complir anys et permet una cosa: que passa de posar-se cançons tristes per deprimir-se més, ja ha après a ficar-se allò que li fa recuperar la trempera. Això guarda lligam amb la sessió que us ha preparat, va de fosca a clara, del bell mig del túnel fins a arribar a la llum. És de les que posa banda sonora al dia, escolta música a casa, al cotxe i per el carrer… a tota hora! Aquesta passió la comparteix amb un dels grans de l’escena hip-hop a casa nostra, una memòria virtuosa per la cultura musical, en Torfa. Un gran que ens va delectar a Dee Heys! amb una Big Smoke Music! Amb ell comparteix passió i d’altres passions (Ester no voy a poner lo que le decías cuando pinchaba y no será por ganas!! ;)). Quin goig que foten quan els veus! Curosos un de l’altre, amics, units, compartint passions… i de ben segur, el que no veiem… pors, dolors, sofriments, alegries… Totes aquelles circumstàncies que van fer famós Ortega i Gasset, dures de mastegar, no dubteu que li foten queixalada junts. Virtut de parella en un món que sembla cada cop més solitari i a còpia de feromona. ¡Qué lo que el rap unió no lo separé nadie! Joder! Ai…¡Amén!

“Si sintieses como yo lo siento, me entenderías” No és necessari Ester… Desprens molt més del que et penses i creiem de fet, que aquesta manera tant teva és única! Conserva-la please! ¿Cada loco con su tema, no? Parafrasejant al compositor Mikel Izal: “Ya importan menos las penas que antes nos dolían tanto y mientras la gente cuerda grita, llora, sufre y niega a los locos nos verán bailando”.

Tracklist:

 1. KMD – Suspended Animation (2001)
 2. Dj. Muggs ft. Dilated Peoples – Suckers Are Hidin (2000)
 3. Aesop Rock – Maintenance (Instrumental) (2001)
 4. ​Capone-N-Noreaga – Live On, Live Long (1997)
 5. Showbiz & AG – Got the Flava (1995)
 6. Elzhi – Detroit State of Mind (2011)
 7. Lewis Parker – Chameleon (Instrumental) (2013)
 8. The Notorious B.I.G. ft Method Man – The What (1994)
 9. Jay Z ft. Sauce Money & Jaz O – Bring it On (1996)
 10. Gang Starr – Next Time (1998)
 11. Nas – The World Is Yours (1994)
 12. Smif-N-Wessun – Wrektime (1995)
 13. OC – World…Life (1994)
 14. Blackstar (Mos Def & Talib Kweli) ft. Common – Respiration (Dr.Luke Remix) (1999)
 15. Ryan Leslie ft. Cassie & Fabolous – Addiction (2008)
 16. Ghostfacekillah ft. John Legend – Let’s Stop Playing (2009)
 17. J Dilla ft. Dwele – Dime Piece (remix) (2006)

Dee Heys! LaChica DelSuing by Dee Heys! on Mixcloud

LaChica DelSuing Dee Hey!s!
LaChica DelSuing Dee Hey!s!

Comparteix:

Deixa un comentari