Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618862588.1922650337219238281250', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

GIRANDO CON… - Dee Heys!
GIRANDO CON…

GIRANDO CON…

DJ: RAFA ARIÑO

Un dia com avui, amb els mateixos vint-i-quatre esgraons que cal pujar diàriament, la xarxa em va regalar una de les seves sentències periòdiques. Aquelles que avui en dia sembla que hagin robat l’ànima de les converses amb els amics (la definició antiga d’amics): Twitter et fa filòsof i savi, Facebook et convenç que tens moltes amistats i Instagram que ets fotògraf. Aquesta santa i no setmana, mania humana de voler ser allò que no som i que tant ens atreu. Hem llegit, debatut i reflexionat prou per ser filòsofs; dels quatre-cents amics quants ho són de veritat; I vols dir que, per saber enquadrar i elegir el millor filtre som fotògrafs… Humilment, potser cal deixar de banda la immediatesa per recuperar l’aprenentatge, la curiositat, la paciència i la perseverança… Ingredients que et fan llegir, que et provoquen ganes de descobrir, que et porten noves amistats i t’animen a llançar-te al primer curs de fotografia. Ens venen la moto i a sobre la comprem, a més, només per deixar-la a l’aparador i canviar-la quan en sorgeix una de més nova!

Fotògraf i dels bons és el nostre convidat Rafa Ariño, a ell sí que el podem catalogar com un robador d’ànimes professional. Sovint amb una estreta relació amb el que envolta la música a territori estatal. Amb la pràctica del piano i de la guitarra oblidades per manca de temps, l’afició a punxar li ve d’un tiet, que el va animar, quan tenia catorze anys a provar de posar discs. Tant li va agradar que era un fix punxant en les sessions de tarda i nit, que es realitzaven a l’extint Psicosis. Florida 135, Gazzara, Piropo’s, Oxford… van ser locals on, en la cabina, podíeu trobar a Ariño fent moure de valent al personal. Diu que no es considera ni músic, ni punxa discs, més aviat psicòleg del que vol la pista. Regalant teràpies musicals, la millor medicina per pal·liar o augmentar emocions. Actualment diu que brinda sessions més eclèctiques, esquitxades de clàssics. Té l’indie com a bandera però aguanten el pal el Rock Alternatiu, la Psicodèlia, el Pop Nacional i Britànic i el Pop-Rock electritzat. Ens ha agradat molt una frase que ens va exposar: “A mi m’agrada la música del 2025, perquè s’ha de mirar endavant, voler veure el que vindrà, una gran fal·làcia això que tot està inventat”. Per això per Dee Heys! va donar una altra ànima a la sessió. Trobem en una primera meitat un exemple del millor indie nacional actual i en una segona, també del mateix gènere, més potent i ballable. Tot tancant-la amb un clàssic dels Pixies. Fem un incís amb les dues obres d’art compostes i tocades per Neuman, catalogat com grup de culte i liderat per Paco Román. I no és una casualitat, ja que el fotògraf lleidatà i el músic murcià, han compartit i viscut coses que han trencat la relació laboral (realitzant bona part de les fotos pels seus treballs) per encetar una de més profunda, la d’amistat. Belako, Rufus, León Benavente… sava nova. Niños Mutantes, Los Planetas, Sidonie, Second… aquelles bandes que ja fa dies que estan deixant llegat. Com el que de ben segur deixarà en Rafa Ariño amb el llibre que està a punt d’editar. Després de donar un cop d’ull a les 28 bandes fotografiades en els darrers tres anys, va decidir portar-ho al paper a tall d’autobiografia en un llibre que constarà de set capítols. Quadern que desgrana aquest trienni musical a còpia d’imatges impagables del dia a dia de les bandes. D’ençà que surten de casa o estudi fins a la tornada. Immortalitzant moments on ell se sent un més de la banda, però amb un instrument especial, com és la càmera fotogràfica. Un exercici visual que recupera la naturalitat i humanitat de gent normalment feta icona. La mateixa que li ha portat grates sorpreses en descobrir que són com ell, amb defectes i virtuts, que l’han ajudat en el que calgui i que sobretot li han brindat més que bons records. Perquè reconeix que hi va haver una abans i un després del Doctor Music Festival. Durant tres anys fotografiant per Segre, Rafa Ariño va descobrir el diferent que es viu a la pista, l’escenari o el backstatge. I en aquest darrer personifiques, humanitzes i desmitifiques. Per aquest món que va descobrir gairebé fa vint anys continua girant. Per això que millor que titular el llibre i la sessió amb: Girando con… Auto-editat i molt agraït a aquells que li han donat un cop de mà, us emplacem a finals de maig per poder-lo adquirir. I a més amb sorpreses enllestides, estigueu a l’aguait!

I si amb la que teniu més avall, no en teniu prou… Hi ha l’oportunitat de veure’l demà dissabte 19 a la Sala One de Mollerussa. Entrada gratuïta per gaudir del Dj. Set que han muntat dos bons amics com són Marc Dorian i Rafa Ariño. Sona a nit memorable! Us la perdreu?

Tracklist:

 1. Neuman – The Family Plot (2012)
 2. El Columpio Asesino – On the Floor (2011)
 3. Belako – Monster (2014)
 4. León Benavente – Ser Brigada (2013)
 5. Rufus T. Firefly – Nueve (2014)
 6. Neuman – Battle Starship (2014)
 7. Niños Mutantes – Todo Va a Cambiar (2014)
 8. Los Planetas – Devuélveme la pasta (2004)
 9. Lori Meyers – Luces De Neón (2008)
 10. Sidonie – Nuestro Baile del Viernes (2007)
 11. Second – Nivel Inexperto (2015)
 12. El Columpio Asesino – Intro (Babel) (2014)
 13. Pixies – Where Is My Mind? (1998)

Rafa Arino Dee Heys!
Rafa Arino Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari