Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618857644.2436540126800537109375', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

SPACE IS THE PLACE - Dee Heys!
SPACE IS THE PLACE

SPACE IS THE PLACE

DJ: MAQUINISTE!

Si us dic dues paraules com… Discoplay o Tipo us venen records al cap? Ens fotem vells! Com ha canviat el consum de moltes coses en els darrers vint anys. Quina gran litúrgia mensual cada mes, donant un cop d’ull al nou evangeli musical! D’això i moltes coses més hem parlat amb el nostre convidat l’Arnau Sabaté aka Maquiniste! lleidatà instal·lat a la ciutat comtal.

Apassionat de la música des de ben menut, confessa una clara influència dels seus germans. Se sent afortunat quan recorda com a casa, pels altaveus, sonava Madness, Jam, The Specials, Morrisey… Finals dels vuitanta i principis dels noranta, sonoritat de la mà de les illes britàniques i l’american sound. Bona part d’aquests grups, com variants musicals d’aquests gèneres conglomeraven les casetes estivals de l’Arnau. Amb la colla del barri aprofundeix en molts d’ells per continuar el camí pel so més anglosaxó. L’arribada d’internet produeix un canvi en el consum musical, moment que aprofita Maquiniste! per trencar amb l’hermetisme de les seves preferències, obrint-se i descobrint nous estils. Una mica arraconats van quedar els discs de rock, pop i indie, l’Arnau és llança a buscar un eclecticisme més a gust. Un bon exemple és la sessió que va preparar per Dee Heys!, amb la clara intenció de trencar els patrons de la música Pop. Això sí, amb un bri d’influència anglosaxona, intentant recuperar l’essència de les punxades dels setanta fins als principis dels noranta. Per destacar, l’arrel baleàrica, coherent, mística i psicodèlica, on el fruit és una sessió més oberta, sense perjudicis i carregada de llibertat. No del tot electrònica amb sonoritats que passen per ritmes brasilers per acabar amb una bona peça de jazz.

Maquiniste! té una gran sort, viu de la música. Però no com a punxa disc o bé músic d’estudi, més aviat en altres exercicis es troba immers. És promotor i coordinador a escala estatal del programa musical de Jägermeister. Amb Jägermusic és un programa musical que dona suport a les bandes o grups musicals undergrounds i independents. Com és el cas proper de Nightcrawler, que no havia materialitzat cap live abans de passar per Dee Heys!, i Jordi Oró que es va estrenar la passada setmana al Sidecar de Barcelona. Col·labora amb el segell Foehn Records amb la promoció internacional d’artistes nostrats. Segell que s’encarrega de donar veu a bandes electròniques i ambient que enguany està de celebració amb el quinzè aniversari.

Divertimento cru i nu això de punxar. Ni amb cap intenció de professionalitzar el tema, prefereix punxar pels amics i familiars. Més d’una perla trobareu en aquesta delectant selecció. La botzina sona a fons a còpia de Baleàric Sound, Disco, Boggie, AfroBeat, Dub i Jazz, així que us deixem amb Maquiniste!

Tracklist:

 1. Joan Bibiloni – Una vida llarga i tranquil·la (1984)
 2. Sebastiao Tapajos & Pedro Dos Santos – Cántico del Agua (1972)
 3. Jake Hottell – “Horizon”(1985)
 4. Zas – I love My Body (1985)
 5. Fania All Stars – Qué Pasa? (1978)
 6. Gloria Ann Taylor – Love Is A Hurting Thing (1973)
 7. Le Club – Un Fait Divers & Rien De Plus (Re-Re-Mix) (1983)
 8. Francis Bebey – Bissau (1984)
 9. Can – A spectacle (1978)
 10. Triblin Sound – Negroide (2015)
 11. African Head Charge – Stebeni’s Theme (1981)
 12. Sun Ra – Space Is The Place (1973)

Maquiniste Dee Heys!
Maquiniste Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari