PINTORA AZADEH CON MÚSICA PERSA

PINTORA AZADEH CON MÚSICA PERSA

DJ: AZADEH

Aquest sac de gemecs anomenat internet rebufa cada dia que passa. Per sort, hi ha dies que regala llegendes que valen la pena que quedin marcades a foc. Llegíem, amb anglès: The ‘Earth’ without ‘Art’ is just ‘Eh’. Una terra sense art és com un oceà d’ignorància, podríem dir. Ens complau convidar, novament, una persona lligada a l’art i la creació a la nostra ciutat. Ella és l’Azadeh Nasiri, pintora i professora a l’Escola Ermengol de Lleida de Model Nu. La cultura persa arriba en primera persona davant del selector, de la mà de la iraniana, seleccionant sons tradicionals i populars, que ens porten a un lleuger viatge per les velles i belles terres d’Iran. Tot això, gaudint del seu art, per què no és una sessió qualsevol. L’Azi us regala una performance artística on mescla música i pintura. Dos elements, sens dubte, lligats en moments de creació. Deu temes de gust personal amanits amb la creació d’una de les seves obres.

A principis dels noranta a la seva Teheran natal, la nostra convidada va començar a cultivar la seva gran passió. Durant els noranta i l’entrada al nou segle, l’Azi es va formant artísticament fins a arribar a exposar a diferents galeries. La seva arribada a Europa la va portar a la nostra ciutat, en la qual també ha exposat l’Espai Cavallers. Actualment com esmentàvem és professora d’art i pintura, especialitzada en Model Nu a l’Escola Ermengol. Un bon exemple és la peça artística que us brinda. Una pintura amb clar significat i amor per la seva terra. Dona nua que podeu veure néixer a cop de pinzell, representant la silueta del mapa d’Iran. Embarassada, reflexiva, però a la vegada preocupada per allò que passa més avall. D’allí d’on han de sortir vida, surt sang. Vermellós esquitx engonal que reflecteix l’esvaïment de la vida. I l’arribada a un mar tintat del mateix color, prenent les carns d’ella com a llera. Però aquí som especialistes a posar bandes sonores i més concretament els nostres invitats. L’Azadeh va decidir escollir per aquest moment la música que l’inspira. La sonoritat de fons quan crea. Deu cançons de ritmes nostàlgics a còpia de música lleugera, amb matisos de folk i de música pop.

Gràcies Azadeh per dur-nos un trosset d’aquest gran país, culturalment parlant, com és Iran; font de riquesa cultural. Som-hi deixeu-vos portar, seieu còmodes damunt d’aquesta catifa persa, més que ben teixida, que el viatge comença!

Tracklist:

  1. Shahyar Ghanbari – Nakedness (1998)
  2. Hayedeh – Soghati (1976)
  3. Mohammad Reza Shajariyan – Bidad (Farzad Mahan Remix) (1985)
  4. Mahasti – Bia Benevisim (1981)
  5. Sattar – Pileh (1990)
  6. Hayedeh – Bezan Tar (1990)
  7. Googoosh – Bavar Kon (1975)
  8. Roozbeh Nematollahi – Sogand (2016)
  9. GooGoosh – Hejrat (1977)
  10. Shahyar Ghanbari – Delrikhteh (1994)

Azi Dee Heys!
Azi Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari