Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618858610.7676000595092773437500', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

ROCK, SOUL I FUNK A 45 RPM - Dee Heys!
ROCK, SOUL I FUNK A 45 RPM

ROCK, SOUL I FUNK A 45 RPM

DJ: ETZSCHE

No és un miratge… Sembla que després de caminar pels deserts diaris no hi hagi esperança d’oasis salvadors. Aquella desesperada corredissa que ens porti a trompicons a una bocaterrosa, amb mig cos a la llera de la satisfacció i l’altre abocat dins del líquid que ens revitalitza. És una realitat per què no hi ha palmeres més aviat oliveres i tampoc assaborirem l’aigua, el gaudi màxim el trobarem engolint una torrada satisfacció després de munyir la malta. Tot mercès a una nòmada en tots els sentits. Nòmada que només gaudeix del sedentarisme si troba bona companyia amb la qual compartir una delectant Republiq al pur estil Porter; i a la vegada regalar una sessió de música carregada de Rock, Soul i Funk, això sí, a còpia de vinil. Fora turbant i clar somriure contagiós, us presentem el cerveser Albert Echevarría aka Etzsche. Selector musical de categoria, membre del col·lectiu lleidatà, modern i aborigen Natros Sols i cerveser autodidacte al capdavant de Republiq Craft Beer.

S’hauria d’esculpir un monument als tocadiscs de la nostra infància. Les col·leccions i sobretot aquests gramòfons moderns, sense dubte, han estat els culpables de l’inici de molts backgrounds musicals, com en el cas del nostre convidat. Confessa que va tenir la seva fase CD, però que “se quitó” amb la tornada de l’alta fidelitat. Addicte al vinil i a tot allò que ha desprès la música negra, comenta que beu de dos vessants, una que prové de la bona relació entre gèneres com el Soul, Rock i Funk. I la segona porta el lligam de l’indie i l’electrònica fina i experimental; aquella que diu que pots trobar a un Sonar de Dia, o bé a uns festivals com Mira o Lapsus. Creu que tots aquests gèneres, encara que pugui semblar el contrari s’entrellacen i s’influencien clarament. Per Dee Heys! va treure a la llum els “pals que toca” aquells que emmiralla en el titular d’aquesta. Més de quaranta minuts que comencen amb Rock soulero, viatjant cap al Soul més profund per després esquitxar amb un tastet de Rocksteady; enfilant la baixada del teló amb una mica de funk, i fins i tot, matisos de música disco. Això si, sempre amb el Soul com a nexe o connector.

L’Albert Echeverría és un valent i viu el dia a dia fent el que li agrada i l’apassiona. Com esmentàvem més amunt, es troba al capdavant de l’elaboració de la cervesa artesana Republiq. Una cervesa torrada amb presència en forma de malts. Cervesa amb diversos matisos i complexitats, però bevible, com diu no és una torrada de forquilla i ganivet. Amb una bona agulla i escuma persistent. Una birra viva, que com passa amb les persones no l’hem de jutjar pel seu color. Un líquid daurat que s’escapoleix del glamur per despertar l’ànima de l’estil Porter, aquell que des de fa tres segles refresca les goles de la working class de Londres. Fet que es resumeix a la perfecció amb el nom d’aquesta, Republiq, mot del llatí que defineix un assumpte del poble. Perquè cerveser nòmada? Doncs per la pura raó del fet que no té una instal·lació pròpia i també per què forma part de la seva filosofia de vida. Nòmada per què lloga les instal·lacions per poder elaborar el cicle de la cervesa, des d’un inici fins a la comercialització. A més a més, ha après de la millor manera, cagant-la una vegada darrere l’altra. A més quan arriba el final del cicle no deixa en mans comercials la distribució i comercialització. Aquest és el moment on la música i la Republiq es fusionen. L’Etzsche munta saraus musicals als locals on es comercialitza. Republiq és la protagonista aquell dia i ell, és l’encarregat de posar-hi la música de fons. Alguns cops sol i d’altres acompanyats de la selectora i cantautora nostrada Meritxell Gené. Convida als assistents a provar la cervesa que elabora, mentrestant els regala sessions carregades d’himnes dels seixanta i setanta. Que tirant d’oxímoron, crea un cercle viciós saludable! Com és el cas de l’esdeveniment que organitza un cop al mes en locals diferents, que porta el nom de Republiq Vinyl Addicts, bona birra i bona música.

El 26 de novembre és la data fixada per una de bona. Sant Martí de Maldà serà l’escenari de la Republiq Vinyl Addicts Marathon. Primera edició anual que espera i desitja que tingui continuïtat. Vint-i-quatre selectors que des de les dotze del migdia fins a la mitjanit portaran a les vostres oïdes músiques de tots els estils a còpia de vinils. Us ho perdreu amb la bona pinta que fa… Parlant de pintes…. Una Republiq ben fresqueta, please! Cheeeeeeerss!!

Tracklist:

 1. Sam Cooke – Cupid (1963)
 2. Roy Orbison – Only the Lonely (1961)
 3. B.J. Thomas – Living Again (1970)
 4. The Hollies – Keep Off That Friend of Mine (1964)
 5. Spinners – He’ll Never Love You Like I Do (1974)
 6. Sam & Dave – Everybody Got to Believe in Somebody (1968)
 7. Average White Band – Person to Person (1974)
 8. Grey & Hanks – You Fooled Me (1978)
 9. Funkadelic – One Nation Under a Groove (1978)
 10. Supermax – Camillo (1977)
 11. Barrabas – Woman (1972)
 12. The Tempations – Masterpiece (1973)
 13. Stevie Wonder – Do i Do (1982)
 14. Mr. Bloe – Sinful (1970)

Etzsche Dee Heys!
Etzsche Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari