Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618861140.1056900024414062500000', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

RITME, COR I ÀNIMA - Dee Heys!
RITME, COR I ÀNIMA

RITME, COR I ÀNIMA

DJ: TOTS DOS (MARIA DEL MAR & ARTUR)

Punys amunt sense cap tipus de reivindicació més, que estirar-se! Comença un nou dia on els llençols no s’empeguen, volen al peu del llit i mig cauen acariciant el terra. El mateix que xafen fort per començar la jornada de cerca amb garanties. És dia de litúrgia però d’una religió que només aporta bons dogmes i on els salvadors s’engoleixen per les orelles i no per la boca. És dia de Mercat… però no per remenar cireres més aviat galetes, però ben negres! Ja arriben la Maria del Mar i l’Artur. L’avantsala s’inicia amb un petó tot just moments abans de separar-se. És l’hora d’embrutar-se els dits i remenar a la cerca de perles sonores, tot i la llunyania de les parades, una mirada còmplice sempre els arranca un somriure de satisfacció. És l’hora del culte però sempre pregant trobar bona música.

Primera selecció feta a quatre mans per una parella. I quina parella ens han vingut a veure! Couple format per la Maria del Mar i l’Artur. Ella més avesada al Ié-Ie i Covers en català i castellà de temes anglosaxons; i ell al Rock i el Northern Soul. Malgrat que en la paleta sonora personal també hi caben tot tipus de música negra, jamaicana, ska, rocksteady o bé reggae. Això sí sempre amb vinil i si pot ser original, millor. Per Dee Heys! van formular la linealitat conjuntament fruit del seu bon enteniment musical, buscant regalar-vos un tastet dels estils que més els agraden. Prefereixen punxar de nit, perquè el seu leitmotiv a l’hora de fer-ho és fer ballar. Fins al moment en fan gala del seu bon gust entre amics i familiars, però per sort els hem pogut veure en algun esdeveniment públic, com els Vermuts Modernistes i Aborígens que munten la tropa de Natros Sols, com també al Flea Market de fa dos anys. Selecció de 7′ la gran majoria amb un esquitx a 33 rpm. Vinils que com exposàvem a la introducció sorgeixen de les seves cerques als mercats. Activitat que gasten en parella i que els injecta gran dosi de felicitat. Ja que no ens enganyem no és el mateix comprar per la xarxa… quina gràcia té fer un clic i prou. Diuen que les casualitats no existeixen doncs els dos són un bon exemple, ja que l’amor els va unir però poc sabien que compartien gustos musicals. Aprenentatge mutu en allò que no saben i gaudi extrem a l’hora de compartir-ho. Un fet més que enforteix la seva relació personal i musical.

Però anem a buscar els orígens i backgrounds de “Tots Dos” que és el nom que adopten per punxar conjuntament. Fins que no va veure la llum per primer cop, els pares de l’Artur no sabien si era nen o nena. Estava de cul el punyetero i mira quin tros d’home s’ha convertit! ;). Una de les solucions perquè es mogués va ser posar-li música, però amb clàssica no va funcionar. Si haguessin provat amb una bona peça de Rock o bé de Northern Soul, de ben segur que l’Artur hauria girat el cap amb un somriure maliciós a la par que melós. Passats molts anys l’Artur va descobrir la biblioteca musical vinilera del seu pare. Però guarda bon record de quina va ser la seva primera comanda pròpia de vinils, la primera de totes. No en pot dir un de disc, més aviat, vint. A partir d’aquell moment la seva discografia particular no ha parat de créixer fins a unir-se a la de la Maria del Mar. Ella en canvi es va veure influència pels LP’s que s’escoltaven a casa: The Beatles, Queen, Compilacions de Soul… I també pel seu germà gran, en Josep Lluís, del que va aprendre a delectar-se amb la música Jazz. A mesura que es va anar fent gran, com també la seva parella, va cultivar el seu background anant a veure directes. Natural de Barberà del Vallès va aterra a Lleida el 2013, però abans va estudiar a Tarragona. Lloc del qual guarda molt bons records musicals mercès als Ganjanights. Més actius fa uns anys i actualment amb una punxada mensual. Amb ells va descobrir i aprofundir en estils com el Reggae, Rocksteady i el Jaimaican Sound. Un cop a la capital del Segrià, juntament amb l’Artur, han continuat fent viva les premisses de recuperar, aprendre i generar inquietuds i sons, que per descomptat els fan els dies més feliços.

Keep the Faith en la vostra relació i no perdeu mai aquesta unió musical que us fa un! Amb certes perles al sac, és hora de tocar el cel però ben vius… Com? Doncs materialitzant la baralla més sana (l’antagònica a aquella que sorgeix pel lavabo), a veure qui és el guapo o guapa que posa el primer de les galetes originals comprades! Beneït final de litúrgia amb ritme, cor i ànima!

Tracklist:

 1. Joe Gib’s All Stars – Hijacked (1970)
 2. Bruce Ruffin – Mad About You (1972)
 3. Las Cuatro Monedas – Un Amor Para el Verano (1971)
 4. Judge Dread – Dread (1972)
 5. The Pioneers – Down at the Club (1970)
 6. Greyhound – I Am What I Am (1972)
 7. Lynn Tait & the Comets – Tender Loving Care (1966)
 8. Toots & the Maytals – It Was Written Down (1972)
 9. The Locomotive – Rudi’s in Love (1968)
 10. Kingsmen – Louie Louie (1963)
 11. Shelly y la Nueva Generación – Vestido Azul (1968)
 12. Elvis Presley – Rubberneckin’ (1969)
 13. Duo Inter – Beggin’ (1967)
 14. Four Tops – I Can’t Help Myself (1965)
 15. The Tams – Be young, Be Foolish, Be Happy (1968)
 16. The Javells – Goodbye Nothin’ to Say (1974)
 17. The Casualeers – Dance, Dance, Dance (1967)
 18. Tina Mason – What (1967)
 19. Basilio – Vivo Solo Para Ti (1972)
 20. Lone Star – Amor bravo (1967)

Maria del Mar & Artur Dee Heys!
Maria del Mar & Artur Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari