Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618856113.7673010826110839843750', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

BOOM BAP, DES DELS ORÍGENS FINS A L’ACTUALITAT - Dee Heys!
BOOM BAP, DES DELS ORÍGENS FINS A L’ACTUALITAT

BOOM BAP, DES DELS ORÍGENS FINS A L’ACTUALITAT

DJ: STROMBO

Arrebossats de tecnologia per tot arreu gaudim tots d’un cruixent embolcall digital. Però que més digital en els temps que corren que un vell conegut com l’scratch, tirant de reinvenció en el diccionari de sinònims com a Turntablism. L’art de fer girar les taules que va aparèixer el darrer any dels setanta. Aquella tècnica que engloba el control exclusiu sobre els vinils. Pilar de la cultura Hip-Hop fent servir tècniques de tall, de drumming o bé de malabarismes amb els beats. A Dee Heys! Dj Monka ens va regalar la primera sessió del gènere representant les terres lleidatanes. Avui us presentem un dels exponents del gènere resident a terres tarragonines, Salva Sánchez aka Dj Strombo.

En els dos anys de vida d’aquest portal hem descobert alguns dels membres de la cultura Hip-Hop a les terres de Lleida, que va tenir la seva base al barri de Pardinyes. Aquells que van viure i beure dels quatre pilars del Hip-Hop: MCing, Djing, Breakdancing i Grafiti. Aquest moviment artístic sorgit al Bronx novaiorquès dels setanta que va créixer exponencialment al món durant els vuitanta. Per gaudir d’una eclosió clara a Europa als anys noranta i començaments de segle XXI. Tal com va passar a la ciutat de Lleida, Tarragona es va unir a la moguda. El nostre convidat es va començar a recolzar en un dels pilars com el grafiti per allà 1998, per començar a produir i punxar en 2003. Amb uns amics van decidir comprar uns equips iniciant l’aventura pel que fa a l’scratch i la producció de música. El calendari marcava l’inici d’un nou segle i el boom va ser recolzat per la pel·lícula d’Eminem referent a la gran avinguda de Detroit, la vuitena. En el cas de Dj Strombo la passió per aquests sons no ha minvat amb els anys, més aviat al contrari. Ens comenta que és obert musicalment i que té les seves preferències. A l’hora de punxar per un públic en general, els brinda el més conegut i ballable: R&B, Funk, Disco o bé un bon tema de Soul. En canvi per Dee Heys! va decidir portar una sessió més de culte, més underground. Una selecció com ens agrada, més personal. Confessa que li agrada molt allò que desprèn el Rap més d’arrel aquell que prové del Boom Bap. Més reivindicatiu, per gaudir del missatge i sobretot menys conegut. Així que tenim una bona oportunitat per conèixer més a fons un gènere desconegut i estereotipat per la gran majoria. Bombo i caixa són els protagonistes al capdavant de la sessió, on trobem un inici fins al primer quart d’hora, carregat de temes de l’Old School. Sonoritat de principis dels noranta fins a l’arribada de l’any 2000. El que queda de minutatge per davant guarda el mateix registre, però la temporalitat és més actual sense perdre l’essència del rap més d’arrel.

Salva Sánchez forma part del col·lectiu tarragoní Scratch En Toda La Boca mudat sota les sigles SETLAB. Ell i quatre membres més componen caçons. Cadascun d’ells als bolos porten els seus plats i mescladores per reviure al moment el creat a còpia de noves tracks. Amb clara ànima d’aprendre i créixer el col·lectiu es llança al que serà el seu tercer bolo a la vila de Cambrils el pròxim 4 de febrer a l’Ateneu Juvenil de la localitat del Baix Camp, a l’Avinguda de l’Horta de Santa Maria. Ells formen part dels més de 100 artistes que participaran en una cita plena de Rap, Breakdance, Grafiti, Batalles, Dj.’s, Tallers i Estands sota el nom de Winter URBAN JAM. Esdeveniment que s’iniciarà a les deu del matí fins a les deu de la nit. Les 19.00 h serà l’hora de SETLAB en directe, una bona oportunitat de gaudir de l’art més digital, la del Turntablism!

Tracklist:

 1. Wu-Tang Clan – Protect ya neck (1993)
 2. Pete Rock & C.L. Smooth – They Reminisce Over You (1992)
 3. Wu-Tang Clan – Gravel Pit (2000)
 4. Dj Premier – Classic (Better Than I’ve Ever Been) (2007)
 5. J Dilla – Runnin’ (feat. Pharcyde) (1995)
 6. De La Soul – Oooh (feat. Redman) (2000)
 7. GZA – 4th Chamber (Feat Killah Priest, Ghostface Killah, RZA) (1995)
 8. Eric B. & Rakim – Paid In Full (1987)
 9. Black Moon – How Many Emcees (2007)
 10. Ghostface Killah – Be Easy (feat. Trife) (2006)
 11. Ol’ Dirty Bastard – Shimmy Shimmy Ya (1995)
 12. Royce Da 5’9” – Merry Go Round (2011)
 13. Marco Polo – 3-O-Clock (feat. Organised Konfusion) (2013)
 14. O.S.T.R. & Marco Polo – What Is The Question (2014)
 15. Pharoahe Monch – D.R.E.A.M. (feat. Talib Kweli) (2014)
 16. Joey Bada$$ – Christ Conscious (2015)
 17. Joell Ortiz – Sing Like Bilal (2010)
 18. Marco Polo – F*ckin Wit A Gangsta (feat. Sean Price) (2010)
 19. P-Money – Killuminati (feat. Buckshot) (2013)
 20. Dynasty – After Laughter (2014)
 21. Erica Kane – Bad Daughter (2013)
 22. Demigodz – Dead In The Middle (2013)
 23. Dilated Peoples – Good As Gone (feat. Dj Premier) (2014)
 24. Roc Marciano – 76 (2012)
 25. Rapper Big Pooh & Not – 300z (2015)
 26. Twin Peaks – Bang Bang Bar (2011)
 27. Ab-Soul – Livin Like (feat. Rapper Big Pooh) (2010)
 28. Dillon Cooper – State Of Elevation (2013)
 29. The Doppelgangaz – Holla X2 (2014)
 30. Sean Price – Pyrex (2012)
 31. Ill Bill – Paul Baloff (2013)
 32. Durag Dynasty – Durag Dynasty Theme (2013)
 33. Coco Steel & Lovebomb – Yachts (A Man Called Adam Mix) (2000)

Dj Strombo Dee Heys!
Dj Strombo Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari