Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618857339.8668990135192871093750', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

TWO YEARS LATER - Dee Heys!
TWO YEARS LATER

TWO YEARS LATER

DJ: MR.SKYHOOK (AFRO CARIBBEAN COLLECTIVE)

No hi ha religió més sana i poc dogmàtica que aquella que et permet creure, viure i sentir amb plena llibertat. En aquest món, per descomptat en sobren, fan més mal que bé, però que com dèiem fa una estona: viu i deixa viure, no? Aquests dos pretextos suren amb la música, que tot sovint porta com a gran ingredient l’oli de llibertat. Saludable del tot, antídot del qual i de qui pugui fer mal i sanador extrem. Temples de bona pasta també en trobem, a Lleida n’hi ha un que per primer cop ens va collir. Ens fa molta il·lusió començar el casori cultural amb dos pilars fonamentals a la nostra ciutat com són el Beat Cafè & Soul i el col·lectiu més modernista i aborigen vist arreu de les nostres contrades, Natros Sols. Per fi ens hem unit a la litúrgia vermutera mensual que sacseja un dissabte al més el local situat a Doctora Castells del barri de Cappont.

El matinal deixava entreveure dos esdeveniments ben modernistes. El primer que començava a les deu del matí amb el taller de confecció modernista i aborigen de la mà de la modista Cecília Vergé, instal·lada al Passatge Manuel de Pedrolo de Cappont, una veïna amb molt d’estil, sens dubte! Durant quatre hores i amb l’emplaçament d’una segona part per acabar vestits, es van confeccionar patrons i enfilar l’agulles per realitzar confeccions que emulaven la moda dels 60′. Mentrestant com podreu veure si premeu al play més avall, el punt de les dotze va ser l’inici d’una nova punxada al Beat Cafè & Soul. Com sempre, ens delecten amb grans selectors i el que aterrava davant dels plats, mai millor dit, era un convidat de luxe com Mr.Skyhook aka Ricard Selector, un dels tres membres del Afro Caribbean Collective.

Afro Caribbean Collective està format per tres membres, els germans Monsieur Pigni i Berri Antza, i en Ricard Selector. Monsieur Pigni un descobridor d’allí d’on va sorgir la música més ancestral, el continent africà, on hi ha viscut i ha cercat els seus sons, els d’antuvi i els més nous. En Berri Antza, com diuen els que el coneixen, una autèntica enciclopèdia musical de molts gèneres i posseïdor d’una de les millors col·leccions en vinil de Blaxploitation, però també tot un eclèctic de la música negra. I en Ricard, el nostre convidat, l’encarregat de punxar els temes sorgits del territori jamaicà i de les Antilles. Tots tres vinilers, però que en aquest cas es guarden la carta digital a conseqüència de la manca de vinils en certes referències.

Centrant-nos més en el nostre convidat, en Ricard, comença el seu camí musical a l’adolescència amb el punk i l’ska com els seus referents. Amb setze anys es compra els seus primers vinils aquells que actualment ocupen espai en els prestatges de la seva casa a les Borges Blanques. On hi viu des de fa nou anys quan va marxar de la seva Igualada natal, tot treballant d’educador social. Sud-amèrica ha estat terreny no desconegut per ell, perquè els seus primers viatges a Argentina i Mèxic li deixen molt bon sabor de boca. Valent com qui més fa dos anys, ho deixa tot per enrolar-se en un viatge vital, laboral i experimental pel con sud. D’allí ens comenta que la millor sorpresa musical l’ha trobat descobrint autèntiques meravelles sonores a còpia de salsa i cúmbia de la vella escola, dels 60′ i 70′. Però també destaca l’adquisició a preu assequible de perles del gènere Boogaloo.

Casualitats de la vida i com si fos el destí qui marqués el camí, la darrera punxada de Ricard abans de marxar va ser al Beat Cafè & Soul. Doncs, només dos dies després que hagués aterrat de nou a casa, amb nou nickname Mr.Skyhood es va trobar al bell mig d’una cita ineludible com era una nova punxada en un vermut modernista, de la mà de Natros Sols. Així que millor que tancar aquest cicle de més set-cents dies fora de terres catalanes regalant els millors sons sortits dels seus vinils! Melassa de la bona!

Fotos: Carmen Tea

Tracklist:

 1. The Gladiators – Hello Carol (1976)
 2. Jackie Mitto & The Soul Bros – Do the Bogaloo (2013)
 3. Ken Booth & Tasty Grooves – A Change Must (2011)
 4. Barrington Levy – She’s Mine (1990)
 5. Roy Ellis ‘Mr.Symarip’ – Shine, Shine, Shine (2008)
 6. Ruben López & The Diatones – Relativity (2011)
 7. Desmond Dekker – Rude Boy Train (1969)
 8. Dave Barker & The Granadians – Peach Green Reggae (2004)
 9. The Beatdown – Mary (2014)
 10. The Harry J All Stars – The Liquidator (1969)
 11. The Ethipioans – Woman Capture Man (1969)
 12. The Ethipioans – Train to Skaville (1977)
 13. Eric ‘Monty’ Morris – Mama no Fear (1964)
 14. Eric ‘Monty’ Morris – Blackman Ska (2011)
 15. The Delegators – Be Good to Me (2013)
 16. Roy Ellis & The Teenagers – Let Me Take You Higher (2009)
 17. The Inciters – Soul Clap (2012)
 18. Joe Batan – Latin Soul Square Dance (1972)

MrSkyhook Dee Heys
MrSkyhook Dee Heys

Comparteix:

Deixa un comentari