Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1618860451.3601291179656982421875', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

MY ROOTS - Dee Heys!
MY ROOTS

MY ROOTS

DJ: JUAN QUEIJA

El “suma y sigue” en complir anys sempre s’atén a aquella dita castissa de “que te quiten lo bailao”. Sobretot als amants i aquells que tenen el do de fer moure al personal a la pista de ball. Un exemple ben clar el tenim avui i per sempre en aquest racó de bons selectors. Tenim el gust de presentar-vos a un dels grans dj’s de techno que ha donat les terres tarragonines. Natural de Flix, aterra davant de la computadora i els plats Juan Queija, per regalar-vos un tastet de les seves arrels de la sempre productiva terra electrònica. Fina pel que fa a la selecció dels protagonistes i més seca i marcada amb el so que regala. Dance, Acid, House i Techno són els quatre pilars que sustenten una sessió personal d’un dj. que porta gairebé trenta anys fent ballar a generacions senceres i porta de nou als vostres altaveus allò que es coïa durant la dècada dels noranta.

La darrera dècada del segle XX va ser l’espurna per l’eclosió d’un nou so que anava a l’alça. Vingut de l’altre cantó del toll, el Techno va anar fent camí. Quedava enrere el Disco i el Dance, a còpia de la sincopatia dels beats les sales s’anaven omplint. La sort que Flix era un punt proper a Fraga li va permetre viure l’auge de la Florida 135. La que es va convertir en la catedral del techno d’un país i un referent a tota Europa i arreu del món. Juan recorda aquella època amb un somriure a la boca, destacant que tenien l’oportunitat cada cap de setmana d’escoltar i gaudir de seleccions irrepetibles. Eren esponges, ens comenta perquè la qualitat de les mateixes els deixava bocabadats i astorats sessió darrera sessió. Per la cabina de Florida 135 hi van passar els millors arribats des d’EUA, Alemanya, Anglaterra o bé França que feien evolucionar el gènere amb cada cita a Fraga. En definitiva van ser uns afortunats per veure i viure en primera persona el naixement i eclosió d’aquest estil que tantes bones nits els va donar. Recorda l’anècdota de la primera vegada que va venir Laurent Garnier en la que a la pista només hi havia quatre gats. La següent no va ser igual, ja que la sala estava a “rebentar”. Un moment històric que van alimentar noms com Carl Cox, Richie Hawtin, John Acquaviva, entre altres.

Però d’on ve aquesta passió de Juan Queija per l’electrònica? Doncs de casa seva i més aviat de la del veí a Flix. Queija amb 14 anys es reunia amb el seu veí Luis Munté per repassar-se mensualment un altre clàssic dels noranta com era la revista Discoplay. En Luis que feia ràdio pirata tirava de l’únic vici que tenia, la música electrònica. Es gastava el jornal que guanyava a la fàbrica química per poder compartir les millors novetats amb el seu amic i per les ones radiofòniques. El nostre convidat va continuar construint la seva passió a la Discoteca Equals de Flix. Tenia 16 anys i afectuosament els seus mentors en la mateixa li deien el Pardi de pardillo. Amb Salva, Sisco i Tof va aprendre d’allò més, creixent musicalment als plats. Tant va ser l’aliment que l’arrel va arribar fons, per això encara podem gaudir de Juan a la cabina en l’actualitat. Però també parlem de futur perquè ens comenta que queda Juan Queija per estona. Més ara que l’evolució de la tecnologia ha permés avançar amb més força i menys pes (ja no és el mateix portar maletes amb vinils que memòries USB) on la màxima beneficiada és l’espatlla deixant més força a les cames perquè ballin de valent. ¡Juan que esto no pare! Y si nos permites les dedicamos a tu gran amigo Luis que nos dejo hace muy poco, esta tu sesión, para que la baile a fondo allí donde esté!

Tracklist:

 1. Klangwerk – Die Kybernauten (1990)
 2. ABFAHRT-Alone It’s Me (1989)
 3. Dance 2 Trance – We Came In Peace (Desert Mix)(1993)
 4. Moby – Go (Woodtick Mix) (Instinct Record)(1991)
 5. Ramirez – La Musika Tremenda (La Tormenta Mix)(1991)
 6. Emanuel Top – Turkish Bazar (1994)
 7. Hardfloor – Acperience 1 (1993)
 8. Joey Beltram – Energy Flash (1990)
 9. Format #1- Solid Session (1991)
 10. Aril Brikha – Groove la Chord (1998)
 11. Blake Baxter – Our Luv (1997)
 12. Josh Wink – Higher State of Consciousness (Wink Hardhouse Mix)(1995)

Juan Queija Dee Heys!
Juan Queija Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari