Error a la base de dades del WordPress: [INSERT command denied to user 'ddb52639'@'172.21.0.19' for table 'wp_options']
INSERT INTO `wp_options` (`option_name`, `option_value`, `autoload`) VALUES ('_transient_doing_cron', '1615215553.5975010395050048828125', 'yes') ON DUPLICATE KEY UPDATE `option_name` = VALUES(`option_name`), `option_value` = VALUES(`option_value`), `autoload` = VALUES(`autoload`)

JUKEBOX GUMBO A LA DEE HEYS! - Dee Heys!
JUKEBOX GUMBO A LA DEE HEYS!

JUKEBOX GUMBO A LA DEE HEYS!

DJ: THE REVEREND HOTFOOT JACKSON

Melòmans… a terres lleidatanes n’hi ha un bon grapat… Però dins de l’etiqueta podem dir que n’hi ha de “high level” o millor etiquetats com a “Enciclopèdies Musicals amb Potes”. Un d’ells és el nostre convidat en Guillem Tartalo aka The Reverend Hotfoot Jackson, alma màter del famós plat musical Jukebox Gumbo que podem delectar cada dilluns a iPOP FM de 19,00 h a 20,00 h. Tot just una hora abans de les nostrades sessions a l’estimada ràdio amb Ricard Duran al capdavant.

Les llavors musicals van créixer dins del Guillem gràcies a dos cosins de la mare. El primer en Francis Charles, que es considera el primer rockabilly lleidatà i el segon el tiet Domingo, un dels fundadors de Los Salvajes. Figura clau també va ser la mare del nostre invitat; mercès a ella la ràdio i la bona música sonava cada dia a casa, a totes hores. Encarregada a la desapareguda lleidatana casa de discs Gonvesa, aconseguia referències per escoltar inèdites en els altaveus d’altres llars. The Reverend Hotfoot Jackson està molt d’acord amb la frase que va soltar Duke Ellington: Hi ha dos tipus de música, la bona i la dolenta; m’agraden ambdues. És un apassionat de la música i el repte sorgeix quan desconeix de l’estil. Això li permet submergir-se en un nou món musical que adquireix en forma de saviesa. Com diu: Jo estudio cada dia, ara mateix per exemple, m’estic amarant de tots els guitarristes fuzz. Cultura adquirida que gaudim en el programa d’iPOP com en els monogràfics o especials que munta amb Diego de El Sótano de Radio 3.

Jukebox Gambo a la Dee Heys! és un plat especial per nosaltres, una variació del seu clàssic Jukebox Gambo, aquest plat musical inventat, agafant com referència les màquines Jukebox i la sopa surenya americana (on cap de tot) anomenada Gambo. La que va provar en més d’una ocasió en el seu periple per els EUA. Sense oblidar-nos de l’experiència a UK. Marxa de Lleida a principis del 2000 per aterrar a Anglaterra, on es converteix en el documentalista del Festival d’Hemsby, d’aquí dona el pas a la totpoderosa BBC, on s’encarrega de crear monogràfics per la cadena. El prestigi adquirit li obre les portes dels Estats Units i més concretament als anys viscuts a New Orleans. Allí endega des de fa quinze anys el Festival Ponderosa Stomp, essència de Jukebox però en carn i ossos. Festival que s’encarrega de treure de l’oblit bandes i solistes dels 50′ i 60′ que van tenir un gran hit. Una cerca acurada, un acord per tocar i un seguit d’actuacions sense parar per formar un gran Jukebox, però en viu. Ja ho veieu… si busqueu al diccionari, l’estrat superior a melòman trobareu la foto i la bio d’en Guillem!

questionariguillem1
questionariguillem2
questionariguillem3
questionariguillem4
questionariguillem5
questionariguillem6
questionariguillem7
questionariguillem8

Tracklist:

 1. Johnny Burnette – Gumbo (1959)
 2. Them – Baby Please Don’t Go (1964)
 3. Johnny Kidd & The Pirates – Please Don’t Touch (1959)
 4. Ernie K. Doe – Mother In Law (1961)
 5. Laurel Aitken – Boogie In My Bones (1960)
 6. Jackie Brenston & His Delta Cats – Rocket 88 (1951)
 7. Benny Joy – “Hey”… High School Baby! (1957)
 8. Ric Cartey – Ooh-Eee (1956)
 9. The Nashville Teens – Tobacco Road (1964)
 10. Roy Orbison – Lana (1963)
 11. Gene Vincent – Temptation Baby (1963)
 12. Vince Taylor & His Playboys – Brand New Cadillac (1959)
 13. Round Robin – I’m The Wolfman (1965)
 14. Johnny Cash – Big River (1958)
 15. Terry Fell – Don’t Drop It (1954)
 16. Charlie Feathers – Stutterin’ Cindy (1968)
 17. Don & Dewey – Justine (1958)
 18. John & Jackie – Little Girl (1958)
 19. Slim Harpo – Shake Your Hips (1965)
 20. John Fred & The Playboys – Boogie Children (1964)

The Reverend Hotfoot Jackson Dee Heys!
The Reverend Hotfoot Jackson Dee Heys!

Comparteix:

Deixa un comentari